Raw Lakritskolacheesecake

Yes!! Raw lakritskolacheesecake – magisk och enkel att göra. Överraska dina vänner med något helt annorlunda.

Innehållsförteckning

  • Botten:
  • 7 st dadlar
  • 3 dl rostade hasselnötter
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 6 dl cashewnötter (blötlagda)
  • 1 dl agavesirap
  • 1 1/2 dl kokosolja
  • 1 1/2 dl kallt vatten
  • 1 msk lakritspulver (Lägg i varukorgen)
  • Kolasås:
  • 10 st dadlar
  • 1 dl kokosolja
  • 1/2 dl agavesirap
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Använd en hushållsmixer. Mixa alla ingredienser till botten väl. Tryck ut i en 24 cm springform.

  2. Steg 2

    Använd husåhållsmixer. Mixa cashewnötterna (som varit blötlagda minst 3 h i vatten) väl. Ha tålamod, nötterna skall bli till en grynig massa. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa noga. När du fått en slät kräm är det dags att hälla ut fyllningen över botten i springformen.
    Ställ i frysen ca 1h.

  3. Steg 3

    När ca 1 h har gått är det dags för kolasåsen. Mixa samman alla ingredienser till kolasåsen. Låt mixa ca 5 min.
    Tag ut kakan ur frysen och lossa springformen. Häll över kolasåsen. Såsen kommer stelna en aning då kakan är fryst.
    Ställ i kyl ca 1 h.

    Njut av en nyttig fikastund!

FÖLJ OSS