Fri frakt över 250 kr!
Raw-Midsommartarta-Lakritsroten-575x575_1.jpg

Raw Midsommartårta

Jordgubbar, rabarber, mandlar, pekannötter, kokos, vanilj, cashewnötter och massor av lakrits – allt i en och samma tårta. Perfekt att bjuda på till midsommar.

Ingredienser

Botten:
4 dl Mandlar
3 dl Pekannötter
10 st Dadlar
1 dl Kokos
1 nypa Kvalitetssalt
2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
Fyllning:
6 dl Cashwenötter
1 dl Agavesirap/honung
2 dl Kokosolja
1 tsk Vaniljpulver
250 g Jordgubbar
300 g Färsk rabarber
Lakritskolasås:
1 dl Kokosolja
1 dl Vatten
1 tsk Lakritsrotens lakritspulver
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat

Så här gör du

Steg 1

Lägg allt till botten i en matberedare med kniv. Kör till en finalen massa. Tryck ut massan i en pajform och ställ åt sidan.

Steg 2

Skala rabarbern och skär i tärningar. Ta bort den gröna toppen på jordgubbarna. Ställ åt sidan.

Steg 3

Mixa cashewnötterna i samma mixer i ca 4 min. Tillsätt agavesirap/honung, kokosolja och vaniljpulver och kör 4 min till. Tillsätt nu de förberedda rabarbern och jordgubbarna. Mixa samman ca 5 min. (Kortare tid om du vill ha lite bitar kvar i fyllningen) häll fyllningen i pajskalet och ställ i frys ca 4 h

Steg 4

Mixa alla ingredienser till kolasåsen med en stavmixer. Ställ i kyl 15 min så att kokosoljan stelnar något och mixa sedan igen.

Servera pajen med jordgubbar och kolasåsen!