Fri frakt över 250 kr!
Vaktel-Lakrids-575x575_1.jpg

Vaktel med lakrits och soja

Ett spännande recept från Johan Bülow – något att bjuda sina vänner på en fredag kväll. Beräkna 1-2 vaktlar per person också beroende på vilka tillbehör du väljer. Söta, ugnsbakade potatisar och en sallad passar utmärkt. (2-4 personer)

Receptet är framtaget av Johan Bülow, Lakrids, Danmark. Sedan starten 2007 har Lakrids prisats för sin premiumlakrits och har idag flera fantastiska produkter i olika smaker.

Ingredienser

Lakritsglace:
1,5 msk Lakritsfabriken Sirap Salty
1 msk Finriven ingefära
3 msk Flytande honung
1 dl Soja
Vaktlar:
4 st Vaktlar
1 tsk Olivolja
8 st Lakritsfabrikens lakritsrötter

Så här gör du

Steg 1

Lakritsglace:

Blanda lakritssirap, ingefära, honung och soja i en kastrull, låt sjuda i 2-5 minuter tills glacen har tjocknat. Ta bort från värmen.

Steg 2

Rensa vaktlarna. Det enklaste är att använda en våt kökshandduk för att avlägsna blodet. Skär av huvudena, om de finns kvar. Gnid vaktlarna med lite olivolja. Spetsa eventuellt lakritsrötterna med en skarp kniv och sätt vaktlarna på lakritsspetten.

Steg 3

Grilla vaktlarna på varm grill eller grillpanna. Pensla dem med lakritsglacen de sista minuterna och servera direkt med extra glace vid sidan av.

Tips: Glacen kan också användas som dressing till ex grönsaksstaver eller som dressing tilll en nudelsallad.