Caramel slice med lakrits

Caramelslice med lakrits… Kakbotten fylld med en karamell och saltlakritsfudgekräm. Täcke av choklad toppade med lakritssirap och hallon.

Innehållsförteckning

  • 200 g rumstempererat smör
  • 1,5 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 3 burkar kondenserad mjölk (375 g var)
  • 1 dl ljus sirap
  • 100 g smör
  • 90 g saltlakritsfudge (lägg i varukorgen)
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk rapsolja
  • Lakritssirap (lägg i varukorgen)
  • Frystorkade hallon

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Nyp samman alla ingredienser till botten. Tryck ut i botten i en bakplåtspapperklädd form 30×40 cm. Grädda i 15 min på 175 grader. Låt svalna

  2. Steg 2

    Gör under tiden krämen. Hacka sönder fudgen i små bitar. Blanda kondenserad mjölk och sirap i en kastrull, lägg i smöret. Sätt på värmen. Rör hela tiden i botten (det bränns lätt) tills krämen tjocknar något och får gyllenbrun färg.
    Häll över kakbotten och fördela den sönderhackade fudgen över krämen. Grädda i ytterligare ca 15 min. Fyllningen ska dallra lätt då du tar ut den ur ugnen men inte vara såsig.
    Låt svalna

  3. Steg 3

    Smält chokladen i mikro tillsammans med oljan. Häll över kakan. Ringa över lakritssirap och dra mönster med en potatissticka. Strö över frystorkade hallon. Låt stela.
    Skär upp i små rutor. NJUT

FÖLJ OSS