Cupcakes med lakrits

Sjukt goda cupcakes med lakrits – en härlig utmaning. Receptet är framtaget av Johan Bülow Lakrids Danmark. Sedan starten av 2007 har Lakrids prisas för sin premium lakrits och har idag flera fantastiska produkter i olika smaker.

Innehållsförteckning

  • 225 g socker
  • 225 g osaltat smör
  • 225 g vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 9 tsk Salty Liqourice Syrup (Lägg i varukorgen)
  • TOPPING:
  • 200 g Philadelphia Naturell mjukost
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk Fine Liqourice Powder (Lägg i varukorgen)
  • GARNERING:
  • 16 st bitar av nr.2 Salty Liqourice (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Värm ugnen till 175 grader (varmluft), ställ fram 16 st muffinsformar på en plåt.

  2. Steg 2

    Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål, rör sedan ner resterande ingredienser i blandningen, vispa tills smeten är klumpfri.

  3. Steg 3

    Fördela smeten i formarna och häll en halv tesked lakridssirap på toppen i varje form. Ta en tandpetare och rör lite så att sirapen fördeler sig i smeten.

    Grädda i 20 min. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.

  4. Steg 4

    Blanda Philadelphia (eller annan naturell mjukost) med florsocker och lakridspulver.
    Stryk på ett tjockt lager på varje muffins precis innan serveringen. Garnera med lakridspulver och en lakridsbit.
    Njut!

FÖLJ OSS