God Påsk Sensation

Sprakande påsktårta fylld med favoriter från Lakritsroten, en ljuvlig färgklick lika snygg som god! Krämig lakritsmousse av vit choklad, som vilar på en krispig mandelmassebotten – perfekt att servera till påsk!

Innehållsförteckning

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Placera bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna på springformen.
    Riv mandelmassa grovt med rivjärn. Knäck äggen och rör samman massan tills den går ihop. Tillsätt lakritsgranulatet och rör samman. Häll blandningen i springformen och fördela jämt.
    Grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen. Kakan ska bli lätt gyllenbrun. Ta ut och låt svalna helt.

  2. Steg 2

    Smält under tiden all choklad över vattenbad. När den smält så låt den svalna en aning. Vispa grädden tjockt. Vänd ner äggulorna och den vita chokladen i grädden. Rör till en jämn smet.

  3. Steg 3

    Strö ca 1 dl hackade god påsk mandlar och 1 dl hackade danska pinnar över kakbotten i springformen. Häll över chokladmousse-smeten och jämna till. Ställ i frys minst 5 h. Gärna över natten. Ta fram tårtan ca 1 h innan servering så den hinner tina något.

  4. Steg 4

    Rosorna på tårtan gör du genom att hacka upp spikarö-kolan i cm stora bitar och med fingrarna pressa ut kolabiten till en rund platta. Lägg ihop plattorna i cirklar till en ros.

    Dekorera tårtan med godisbitarna, jordgubbar som passar perfekt till den söta moussen och citronrosorna.

    Perfekt avslutning på påskbordet.

FÖLJ OSS