Gräddbullar med lakridsmarsipan

Fantastiska gräddbullar med lakritsmarsipan – perfekt att servera till kaffet. Receptet är framtaget av Johan Bülow Lakrids Danmark. Sedan starten av 2007 har Lakrids prisas för sin premium lakrits och har idag flera fantastiska produkter i olika smaker.

Innehållsförteckning

  • 400 g Lakritsmarsipan – 2 rullar (Tillfälligt slut - kommer in till hösten 2015) (Lägg i varukorgen)
  • 300 g socker (knappt 3,5 dl)
  • 1 dl vatten
  • 150 g äggvitor (ca 4 äggvitor)
  • 400 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Steg 1

    Marsipanen skärs i ca ½ cm tjocka skivor, läggs på bakpapper och gräddas i 180 ° C i 5-8 minuter.

  2. Steg 2

    Fyllning: Koka upp socker och vatten tillsammans. Låt koka i ytterligare 2 minuter, till ca. 110 grader. 150 g äggvitor vispas lätt och sockerlagen tillsätts långsamt. Fyllningen vispas fast med en handmixer på medelhastighet i minst 15 minuter. Under vispningen tillsätts 25 g frystorkat passionsfruktpulver eller 15 g frystorkat hallonpulver. Fyllningen skall vara helt styv och fast.

  3. Steg 3

    Fyllningen spritsas på marsipanbottnarna med en spritspåse av tyg eller plast, gräddbullarna gräddas sedan ca. 5 minuter i 180 ° C, så att de får en fast yta.

    Efter avkylning penslas/doppas gräddbullarna i smält mörk choklad.

FÖLJ OSS