Julig Lakritsmocha

En kopp fylld av ren glädje. Fylligt mörkt kaffe som möter kryddorna från tomten. Kardemumma, kanel och apelsin. Detta med en len avslutning på tungan av krämig choklad. Ljusen är tända, brasan brinner och du sitter med en kopp av denna mellan dina händer.

Innehållsförteckning

  • 3 dl mjölk
  • apelsinskal
  • 1 st kanelstång
  • ¼ tsk kardemumma
  • 1 st vaniljstång
  • 50 g vit salmiakbräck (Handla)
  • 2 dl kaffe starkt
  • vispad grädde
  • kanel/ lakritspulver (Handla)

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Steg 1

    Värm mjölken tillsammans med kanel, kardemumma och vanilj.

  2. Steg 2

    Tag av från plattan, lägg i chokladen som får smälta ner.

  3. Steg 3

    Lägg på lock och låt dra ca 15 min.

  4. Steg 4

    Koka under tiden kaffet. Häll kaffet i två muggar. Häll på den silade mjölken över kaffet.

  5. Steg 5

    Klicka i grädde och pudra över kanel och lakritspulver.