Julsenap m. Touch av lakrits

En stark senap perfekt till julskinkan med en underbar efterton av sötma från lakritsen.

Innehållsförteckning

  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 påsar bruna senapsfrön
  • 1 påse gula frön
  • 3 msk colmans mustard
  • 1 msk lakritspulver (lägg i varukorgen)
  • 2 dl grädde
  • 2 msk lakritsgranulat (lägg i varukorgen)
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 1 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 1 msk farinsocker

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Lägg senapsfröna i vattnet och låt stå i minst 4 h eller över natten. Senapsfröna skall nu ha dragit åt sig allt vatten.

  2. Steg 2

    Kör senapsfröna med stavmixer till en massa. Tillsätt övriga ingredienser och mixa samman.

  3. Steg 3

    Låt stå ca 3 dagar innan avnjutning.