Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Ketchup med lakrits

Ketchup med lakrits – ja det stämmer och den är helt underbar. Receptet är framtaget av Johan Bülow Lakrids Danmark. Sedan starten av 2007 har Lakrids prisas för sin premium lakrits och har idag flera fantastiska produkter i olika smaker.

Ingredienser

  • 4 st stora färska tomater, skalade
  • eller 1 burk (400 g) skalade tomater
  • 1 st pepparfrukt
  • 1st äpple
  • 1 st gul lök
  • 1 st stor vitlök
  • 7 tsk Fine Liquorice Powder
  • 1 msk Sweet Liquorice Syrup
  • ½ dl rörsocker
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Ev. lite färsk chili

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Börja med att grilla pepparfrukten i ugn (250 gr, ca 10 min) tills den blir svart, sedan är det lätt att dra av skalet. Använder du färska tomater, skär ett kryss i dem och doppa ner i kokande vatten 15 sekunder, så går skalet smidigt att dra av.
  3. Steg 2

  4. Skala och hacka lök och vitlök, bryn gyllene i en stekpanna med lite olja. Rensa bort alla kärnor och hacka tomater, pepparfrukt och det skalade äpplet, stek allt en stund tillsammans med löken. Därefter tillsätts under omrörning det fina lakritspulvret, lakritssirapen, socker, peppar, ev. lite hackad chili.
  5. Steg 3

  6. Låt sjuda i minst 15-20 minuter, gärna längre. Mixa med stavmixer och ställ på kylning.