Sök Stäng

4 för 3 på alla cellofanpåsar - FRI FRAKT

Kladdkaka med himelskt lakritsmarängtäcke

Kladdkaka i all ära. Men att fylla kladdkakan med chokladdoppade lakritskulor och sedan bre ett täcke av lakritsmaräng över den kladdiga härligheten. Då är vi hemma i fikagudarna rike. Here i come.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 60 Lotto kúlur
  • Maräng:
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl lakritssirap

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ner chokladen i smöret som får smälta ner. Vispa ihop ägg och socker lätt. Vänd ner de torra ingredienserna. Tillsätt sist smöblandningen. Vänd ner lottokulorna. Häll i form 24 cm i diameter. Grädda i 10 min. Kakan skall bara precis stanna.
  3. Steg 2

  4. Tag ut kakan och börja med marängen. Höj värmen på ugnen till 200 grader.
  5. Steg 3

  6. Vispa äggvitorna för sig själva till ett vitt fast skum. Tillsätt sockret lite i taget till en glansig maräng. Ringla ner lakritssirapen i marängen och vänd om ett varv. Bred marängen över kladdkakan. Stoppa tillbaka kakan i ugnen och låt gräddas i ytterligare 15 min. Låt svalna.
  7. Steg 4