Lakrits Hjärtkakor

Gör man kakor så ska man göra dem med kärlek. Varför inte visa hur mycket kärlek man har lagt ner i bakandet genom att stansa ut ett hjärta och fylla det med ännu mer kärlek, nämligen vår egen hallon och lakrits marmelad. Ett ypperligt sätt att ge uppskattning till dem man tycker om.

Innehållsförteckning

  • 100 g smör
  • 75 g florsocker
  • 1 ägg
  • 60 g mandelmjöl
  • 180 g vetemjöl
  • Hallon och Lakritsmarmelad (Handla)

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Steg 1

    Nyp ihop smör med florsockret. Tillsätt sedan resterande ingredienser och knåda tills degen precis går ihop. Du vill inte överarbeta degen, då får du inga knapriga kakor. Lägg inplastat i kylskåp i 30 min.

  2. Steg 2

    Tag ut degen och kavla ut tunt med hjälp av kavel och lite mjöldustar. Stansa ut rundlar. I hälften av rundlarna stansar du ut ett hjärta med hjälp av ett pepparkaksmått. Lägg hjärtrundeln på en ostansad runde.

  3. Steg 3

    Lägg på plåt och fyll hjärtat med hallon och lakritsmarmelad. Sätt ugnen på 195 grader. Ställ in kakorna när ugnen blivit varm och baka av i 10 min. Eller tills yttersta kanten av kakan börjat få färg. Låt svalna och bjud dem du älskar på kärlek.

FÖLJ OSS