Lakrits & Kanelbullar

Klassiska kanelbullar i en mer spännade variant – med smak av lakrits! Lakritspulvret bidrar med en ökad sötma som gör att de blir helt magiska

Innehållsförteckning

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Placera alla ingredienser till degen i en stor bunke eller i en matberedare. Arbeta eller kör långsamt i maskin i ca 15 min. Se till att degen har gått ihop ordentligt.
  2. Steg 2

    Lägg degen på en stor tallrik. Plasta löst runt om och ställ in i kylskåpet. Låt jäsa i 2 1/2 h. Gör under tiden fyllningen.
  3. Steg 3

    Vispa de rumstempererad smöret vit och fluffigt, tillsätt de övriga ingredienserna och kör tills massan har gått ihop.
  4. Steg 4

    Tag fram degen i kylen och kavla ut en platta 40×60 cm. Bred över fyllningen och vik ett treslag. Sporra ut cm stora längder på kortsidan och snurra ihop till en bulle. Placera i bullformar på ungsplåt. Lägg över en handduk över plåtarna och låt jäsa ytterligare 2 1/2 h.
  5. Steg 5

    Sätt igen på 200 grader.
    Sätt in ena plåten och sänk genast till 190 grader. Grädda i ca 8-10 min. Upprepa med nästa plåt.
    Njut!