Lakrits- och basilikakex

Kex med smak av basilika och lakrits! Detta recept är skapat i samarbete med Fridas Kök 

Servera med ost, jordgubbskompott och basilika.

Innehållsförteckning

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 0,5 dl mjölk
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk Mill & Mortar Granulat (Lägg till)
  • 200g jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1 msk honung

Tillvägagångssätt

  1. Basilikakex

    Sätt ugnen på 200°C. Finhacka bladen från basilikan och blanda alla ingredienser i en maskin (eller knåda för hand) precis tills degen går ihop.

    Dela degen i 2 delar och rulla till 2 rullar. Plasta in och förvara i kylen i minst 30 min.

    Ta fram rullarna och skär i skivor. Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ost, jordgubbskompott och basilika.

  2. Jordgubbskompott

    Mosa jordgubbarna i en kastrull. Tillsätt honungen och låt koka på låg värme i ca 30 min. Låt svalna.