Så här gör du!

  1. Steg 1

    Lägg grötris, salt och vatten i en lite större kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 min. Tillsett nu 2 dl mjölk i taget, vänta ca 5-7 min mellan varje tillsättning. (Om du tillsätter all mjölk på en gång finns det risk för att gröten skär sig). Avsluta med att blanda i två dl grädde.

  2. Steg 2

    Låt sjuda, fortfarande på svag värme tills du fått en krämig gröt.
    Låt svalna helt och hållet.

  3. Steg 3

    Lägg lakritsgranulatet i en skål. Droppa i några droppar vatten och rör till granulatet börjar lösa upp sig. Lägg i de hackade-rostade hasselnötterna och låt marinera ett tag.

    Vispa upp grädden till fast skum. Blanda i florsocker och sedan den kalla gröten.

  4. Steg 4

    Lägg en klick risalamalta i botten på ett glas. Skeda över clementin- lakrits marmeladen så det täcker i ett tunt lager. Lägg på några skivor av en clementin. Strö över lite av lakritshasselnötterna. Klicka på mer risalamalta och dekorera med ytterligare några skivor av clementinen.