Sök Stäng

Årets lakritskalender - köp innan de tar slut!

Lakritskyss

Underbar lakritspannacotta toppad med lakritsmarinerade jordgubbar. Kan det det bli bättre?

Ingredienser

  • 5 dl grädde 5 dl grädde
  • 2 gelatinblad 2 gelatinblad
  • 0.5 msk vaniljsocker 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 lime zest och juice 1 lime zest och juice
  • Jordgubbar (färska)
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk lakritsgranulat

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden tillsammans vaniljsocker, limezest och limejuice. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner i den uppkokade grädden som du tagit av plattan. Rör ständigt under några min så den svalnar något.
  3. Steg 2

  4. Häll gräddblandningen i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 h. Eller tills de stelnat. Krossa lakritsflarn och strö över pannacottan.
  5. Steg 3

  6. Skiva jordgubbarna och hacka ner basilikan. Blanda med lakritsgranulatet. Låt stå och marineras i ca 30 min. Toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna.

Produkter som du behöver till receptet

  1. Haupt Lakritsgranulat
    close

    Antal:

    Haupt Lakritsgranulat

    105kr
Visa som Grid Listvy

1 Artikel

per page
Sätt fallande sortering