Lakritskyss

Underbar lakritspannacotta toppat med lakrits marinerade jordgubbar. Kan det det bli bättre..

Innehållsförteckning

  • 5 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 lime zest och juice
  • Jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • 1 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden tillsammans vaniljsocker, limezest och limejuice. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält ner i den uppkokade grädden som du tagit av plattan. Rör städigt några min så den svalnar något.

  2. Steg 2

    Häll gräddblandningen i 4 glas. Ställ kallt i minst 2 h. Eller tills de stelnat. Krossa lakritsflarn och strö över pannacottan.

  3. Steg 3

    Skiva jordgubbarna och hacka ner basilikan. Blanda ihop med lakritsgranulatet. Låt stå och marineras i ca 30 min.
    Toppa pannacottan med de marinerade jordgubbarna.

FÖLJ OSS