Lakritsmarängkupor med lakritsmascarponegrädde och blåbär

Lakritsmaraänger – galet gott och enkelt men framför allt smakar det lakrits. Receptet är framtaget av Lakritsroten.

Innehållsförteckning

  • Marängkupor:
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • ½ tsk citronsaft
  • Svart pastafärg (Lägg i varukorgen)
  • Lakritsmascarponegrädde:
  • 250 g mascarponeost
  • 1 ½ -2 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk Liquorice granulat (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Marängkupor:

    Sätt ugnen på 125 gradet. Börja vispa upp äggvitorna. Tillsätt kort därefter citronsaften samt lite socker i taget. Vispa upp marängen tills du får en blank och fast maräng. Blanda i en knivsudd svart pastafärg eller önskad mängd tills du är nöjd med färgen. Förbered en spritspåse med en rostyll. Innan du häller i din marängsmet låt lite pastafärg rinna ner längst med sidorna I spritspåsen så får du en jättefin effekt på marängerna. Spritsa ut en botten och sen bygger du på marängkupan genom att spritsa en vägg runt botten och uppåt. Du ska kunna fylla kupan sen när de gräddats klart. Grädda marängerna i ca 60 minuter i mitten av ugnen och låt svalna.

  2. Steg 2

    Lakritsmascarponegrädde:

    Blanda mascarponeosten och florsockret till en slät smet. Blanda i 1 dl grädde i smeten och vispa upp. Vispa övriga grädden hårt och blanda ner i mascarponeblandningen. Blanda i lakritsgranulatet. Ställ i kylen i ca 30 min.

     

  3. Steg 3

    Spritsa i mascarpongrädden i respektive marängkupa, toppa med ett blåbär och servera dina gäster.

FÖLJ OSS