Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Pudding med strössel

Ingredienser

  • Pudding:
  • 5 dl havrgryn
  • 2 dl farinsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 1 tsk salt
  • 7 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 4 st stora äpplen
  • 1,5 dl russin
  • Strössel:
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl honung
  • 1,5 dl pumpafrön
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 1 dl kokos
  • 1,5 dl mandelmjöl

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Blanda alla de torra ingredienserna till puddingen. Vispa samman mjölk och ägg. Stjärna ur och skiva äpplena. Smörja en ugnssäker form och lägg i äpplena. Blanda ner de torra ingredienserna i mjölksmeten. Häll smeten över äpplena. Strö över russin.
  3. Steg 2

  4. Sätt ugnen på 200 grader. Gör under tiden strösslet. Blanda samman alla ingredienser och strö över puddingen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ytterligare 25 min.