Sök Stäng

Lakrits är den bästa presenten - handla julklapparna nu!

Lakritsswiss i glas

Marängswiss är en klassiker som passar både stora och små. Det är något visst då den krämiga glassen möter de krispiga marängerna och den lena grädden. Varför inte hotta upp desserten med en twist på lakritsglass och krispet från saltlakritsskorpor?

Ingredienser

  • 4 glas
  • 200 g av din favoritlakrits glass
  • 20 st maränger
  • 20 st jordgubbar
  • 200 g grädde
  • 15 st krossade saltlakritsskorpor
  • Citronmeliss

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Skopa upp lakritsglassen i botten av glasen. Smula sönder lakritsskorporna och lägg över glassen. Varva lätt krossade maränger med grädde och jordgubbar tills glaset är fyllt.
  3. Steg 2

  4. Toppa med några blad citronmeliss. Servera direkt.