Lakritsvåfflor med blodapelsin curd

Vad sägs om våfflor med lakrits – kan inte bli bättre. Perfekt att bjuda på en solig lördag.

Innehållsförteckning

  • Lakritsvåfflor:
  • 125 g smör, smält och svalt
  • 2 kalla ägg
  • 2 dl kall mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt sodavatten
  • 1 msk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • Blodapelsin curd:
  • 2 st blodapelsiner
  • 1 1/2 dl socker
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 msk maizena
  1. Steg 1

    Blanda alla torra ingredienser till våfflorna. Rör i mjölken och smöret. Vispa bort alla klumpar. Knäck i äggen och vispa ihop. Låt stå 1 h.

  2. Steg 2

    Gör under tiden curden. Pressa ut saft och fruktkött ut blodapelsinera. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och smör. Låt koka upp. Knäck ägg och äggula i en skål. Vispa samman lätt.

  3. Steg 3

    Rör ut maizenan med 1 dl av vätskan från kastrullen. Häll tillbaka maizenaböandningen i kastrullen. Häll den varma vätskan över äggvispet under konstant omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning. När krämen börjar tjockna, ta av och sila krämen över i en kall bunke. Ställ kallt.

  4. Steg 4

    När våffelsmeten fått stå en timme rör ner sodavatten och sätt på våffelgärnet. Grädda i rikligt med smör. Servera med blodapelsin vurden och grädde. Njut