Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Lakritsvåfflor med blodapelsin curd

Vad sägs om våfflor med lakrits – kan inte bli bättre? Perfekt för en lite extra lyxig frukost eller söndagsbrunch.

Ingredienser

  • Lakritsvåfflor:
  • 125 g smör, smält och svalt
  • 2 kalla ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt sodavatten
  • 1 msk lakritsgranulat
  • Blodapelsin curd:
  • 2 st blodapelsiner
  • 1 ½ dl socker
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 1 msk maizena

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Blanda alla torra ingredienser till våfflorna. Rör i mjölken och smöret. Vispa bort alla klumpar. Knäck i äggen och vispa ihop. Låt stå 1 h.
  3. Steg 2

  4. Gör under tiden curden. Pressa ut saft och fruktkött ut blodapelsinera. Lägg i en kastrull tillsammans med socker och smör. Låt koka upp. Knäck ägg och äggula i en skål. Vispa samman lätt.
  5. Steg 3

  6. Rör ut maizenan med 1 dl av vätskan från kastrullen. Häll tillbaka maizenaböandningen i kastrullen. Häll den varma vätskan över äggvispet under konstant omrörning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under omrörning. När krämen börjar tjockna, ta av och sila krämen över i en kall bunke. Ställ kallt.
  7. Steg 4

  8. När våffelsmeten fått stå en timme, rör ner sodavatten och sätt på våffeljärnet. Grädda i rikligt med smör. Servera med blodapelsin-curden och grädde. Njut!