Lingon & Lakritspraliner

Tunna lätta skal av vit krämig choklad fylld med syrliga lingon och len lakritskola. Perfekt till en kopp varm choklad.

Innehållsförteckning

  • 200g Vit choklad
  • 2 dl Lingon
  • 2 msk Rörsocker
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl socker
  • 1 msk lakritspulver (Handla)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Lägg alla ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka till 121 grader med termometer. Tag av från plattan och låt svalna helt. Lägg i en spritspåse.

  2. Steg 2

    Temperera den vita chokladen. Häll i pralinformar, skaka ut och skrapa bort överbliven choklad. Låt stelna.

  3. Steg 3

    Tina lingonen kort. Tillsätt rörsockret och mosa samman med gaffel. Lägg en halv tsk lingonmos i varje skal. Toppa upp med lakritskola. (lämna lite rum på toppen för att fylla med vit choklad ca 1 mm) Ställ i kylen och låt svalna.

  4. Steg 4

    Temperera den vita chokladen som blev kvar. Häll över de fyllda pralinerna som ett lock. Skrapa bort överbliven choklad. Låt stela och stjälp nu ut dina praliner.