Majssoppa Lakritsmarinerade Hasselnötter

Njut i vintermörkret med en värmande soppa! Majssoppa med lakritsmarinerade hasselnötter – enkel och mycket god.

Innehållsförteckning

  • 2 st burkar majs (300g vardera)
  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk röd curry pasta
  • 1 msk lakritspulver
  • Salt och peppar
  • 100 g hasselnötter
  • 1 msk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • Några troppar vatten

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Fräs den hackade löken i oljan i en stor kastrull. Löken skall bli mjuk men inte få färg. Tillsätt majsen, vattnet och buljongtärningen. Låt koka ihop ca 15 min. Tillsätt sedan grädden, curry pastan och lakritspulvret. Låt koka ytterligare ca 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

  2. Steg 2

    Rosta hasselnötterna i 200 grader i ca 10 min. När hasselnötterna svalnat något så lägger du dom i en handduk och gnuggar av skalet. Hacka sedan hasselnötterna grovt.

  3. Steg 3

    Lägg 1 msk lakritsgranulat i en skål. Tillsätt några droppar vatten och rör då och då till granulatet löst upp sig i vattnet.
    Blanda ner hasselnötterna och låt marineras en stund

    Servera soppan med hasselnötterna och ex. En klick créme fraiche om man vill.

    Tänd ett ljus och njut i vintermörkret med en värmande soppa!