Pepparkaka i med knaprig cremecheeseblandning med smak av lakrits!

Annorlunda och rolig att bjuda på som tilltugg eller varför inte bara till helgmyset en kylig vinterkväll.

Innehållsförteckning

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Börja med att hacka nötterna till smått. Torr rosta i varm stekpanna tills de precis börjar få färg (OBS det går snabbt i slutet).

    Hacka sönder de torkade tranbären.
    Vispa samman cremecheesen med mjölken tills konsistensen är spritsbar. Tillsätt mer mjölk om den är för fast. Vänd med en slickepott ner granulatet.

  2. Steg 2

    Placera ut pepparkakorna. Dela fikonen en gång och lägg på pepparkakorna. Strö lite hackade torkade tranbär över fikonen.
    Spritsa på cremecheese blandningen. Strö över rikligt av den rostade mandeln och ytterligare lite av de hackade torkade tranbären.

  3. Steg 3

    Servera inom närmsta timmen så pepparkakorna inte hinner mjukna.

    Kan med fördel avnjutas till lakritsrotens lakritsglögg.