Mjuk pepparkaka med lakritsmandlar

Saftig kaka med smak av julens kryddar, tillsammans med syrliga lingon och knapriga lakritsmandlar och ett underbart täcke av lakritsglasyr.

Innehållsförteckning

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • 1 dl lingon
  • 50 g lakritsmandlar i vit choklad (Handla här)
  • ---
  • GLASYR
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk lakritspulver (Handla här)
  • 2 msk vatten

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175 g. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Steg 2

    Smält smöret och blanda med mjölken. Sila ner de torra ingredienserna i äggvispet och vänd samman.

  3. Steg 3

    Tillsätt smörblandninge, lingonen och de hackade lakritsmandlarna. Vänd till en homogen smet.

  4. Steg 4

    Häll i smörad och bröad form. Ställ fomen i ugnen och baka i 20- 30 min. Känn med provsticka. Låt kakan svalna helt.

  5. Steg 5

    Blanda ihop glasyren. Häll över den kalla kakan. Toppa med några lingon och några delade mandlar.