Rabarbertårta med en Lakritskyss

Fantastisk rabarbertårta med jordgubbar och lakrits!!

Innehållsförteckning

  • Kaka:
  • 300 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 ägg
  • 5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kompott:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 2 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • 1 msk potatismjöl
  • Lakritssirap:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 1 msk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • Garnering:
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk lakritspulver (Lägg i varukorgen)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ L jordgubbar

Så här gör du

  1. Steg 1

    Kaka: Smält smöret. Rör ner sockret och sedan äggen, ett i taget. Vänd sist i de torra ingredienserna. Grädda i 175 grader i ca 45-50 min. Känn med en provsticka så att kakan är torr.

  2. Steg 2

    Kompott: Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull. Låt koka samman till krämig kompott.

  3. Steg 3

    Lakritssirap: Lägg alla ingredienser till sirapen och låt koka upp. Låt koka ca 15 min och låt svalna.

  4. Steg 3

    När kakan svalnat, vispa grädden tillsammans med de båda pulvren. Bred eller spritsa över kakan och smeta sedan över rabarberkompotten. Avslutningsvis, toppa med jordgubbar och ringla över lakrits sirapen.

FÖLJ OSS