Rabarbertårta med en Lakritskyss

Fantastisk rabarbertårta med jordgubbar och lakrits!!

Innehållsförteckning

  • Kaka:
  • 300 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 ägg
  • 5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kompott:
  • 200 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 2 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • 1 msk potatismjöl
  • Lakritssirap:
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sirap
  • 1 msk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • Garnering:
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk lakritspulver (Lägg i varukorgen)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ L jordgubbar

Så här gör du

  1. Steg 1

    Kaka: Smält smöret. Rör ner sockret och sedan äggen, ett i taget. Vänd sist i de torra ingredienserna. Grädda i 175 grader i ca 45-50 min. Känn med en provsticka så att kakan är torr.

  2. Steg 2

    Kompott: Lägg alla ingredienser till kompotten i en kastrull. Låt koka samman till krämig kompott.

  3. Steg 3

    Lakritssirap: Lägg alla ingredienser till sirapen och låt koka upp. Låt koka ca 15 min och låt svalna.

  4. Steg 3

    När kakan svalnat, vispa grädden tillsammans med de båda pulvren. Bred eller spritsa över kakan och smeta sedan över rabarberkompotten. Avslutningsvis, toppa med jordgubbar och ringla över lakrits sirapen.