Raw Citronpaj med Lakritssvirvel

Fantastisk raw citronpaj med lakritsvirvel. En dessert för alla att njuta av, utan laktos, gluten, ägg och raffinerat socker 🙂

Innehållsförteckning

  • Pajformen:
  • 3 dl torkade aprikoser
  • 4 dl sötmandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Citronfyllning:
  • 6 dl kokosflingor
  • 5 st citroner skal och saft
  • 2 1/2 dl kokosolja
  • 3 dl agavesirap/ honung
  • 1 tsk gurkmeja
  • Lakritsswirl:
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl agavesirap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk lakritspulver (Lägg i varukorgen)
  • 1 tsk lakritsgranulat (Lägg i varukorgen)
  • 3 droppar svart färg (Lägg i varukorgen)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Använd en hushålksmixer. Mixa sötmandel till ett mjöl. Tillsätt de torkade aprikoserna, kokos och vanilj och mixa samman till smulig massa. Tryck ut massan i en pajform.

  2. Steg 2

    Mixa under tiden kokosen tills dess olja börjar träda fram. Ha tålamod detta kan ta några minuter. Tillsätt citronskalet, kokosoljan och sirapen, mixa samman. Häll i citronsaften och gurkmejan och mixa ca 4 min. Häll i formen.

  3. Steg 3

    Använd en stavmixer och mixa alla ingredienser till lakritssirlvlet. Droppa blandningen över citronfyllningen och dra runt med en sked till ett virvelmönster.

    Du kan nu njuta av en dessert utan laktos, gluten, ägg och socker!