Raw midsommartårta

Jordgubbar, rabarber, mandlar, pekannötter, kokos, vanilj, cashewnötter och massor av lakrits – allt i en och samma tårta. Perfekt att bjuda på till midsommar.

Innehållsförteckning

  • Botten:
  • 4 dl mandlar
  • 3 dl pekannötter
  • 10 st dadlar
  • 1 dl kokos
  • 1 nypa kvalitetsalt
  • 2 tsk lakritsgranulat (Lägg till vara)
  • Fyllning:
  • 6 dl cashewnötter
  • 1 dl agavesirap/honung
  • 2 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 250 gram jordgubbar
  • 300 gram rabarber
  • LakritsKolasås:
  • 1 dl kokosolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk lakritspulver (Lägg till vara)
  • 1 tsk lakritsgranulat (Lägg till vara)

Så här gör du

  1. Steg 1

    Lägg allt till botten i en matberedare med kniv. Kör till en finalen massa. Tryck ut massan i en pajform och ställ åt sidan.

  2. Steg 2

    Använd färska råvaror. Skala rabarbern och skär i tärningar. Ta bort den gröna toppen på jordgubbarna.  Ställ åt sidan.
    Mixa cashewnötterna i samma mixer i ca 4 min. Tillsätt agavesirap/honung, kokosolja och vaniljpulver och kör 4 min till.
    Tillsätt nu de förberedda rabarbern och jordgubbarna. Mixa samman ca 5 min. (Kortare tid om du vill ha lite bitar kvar i fyllningen) häll fyllningen i pajskalet och ställ i frys ca 4 h.

  3. Steg 3

    Mixa alla ingredienser till kolasåsen med en stavmixer. Ställ i kyl 15 min så att kokosoljan stelnar något och mixa sedan igen.

  4. Steg 4

    Servera pajen med jordgubbar och kolasåsen!