Tillvägagångssätt

  1. Steg 1

    Vispa med elvisp ägg och socker i en värmetålig bunke i ett vattenbad till 40 grader. Tag av från vattenbadet och fortsätt vispa ner till 20 grader.

  2. Steg 2

    Sikta i de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och vänd ihop smeten så den precis går ihop.

  3. Steg 3

    Häll direkt i en bakplåtspappersförsedd plåt som är oljad. Grädda i ca 4-5 min. Färgen ska börja skifta i leopardmönstrat.

  4. Steg 4

    Tag ut ur ugnen och vänd upp på ett sockrat bakplåts papper. Dra försiktigt bort pappret. Låt svalna

  5. Steg 5

    Värm grädden i en kastrull. Lägg ner spikarökolan och rör tills kolan smält ner helt. Låt svalna. Bred ut kolafyllningen över rulltårtsbottnen.
  6. Steg 6

    Strö över fint hackade hallon yoghurtkulor. Rulla ihop. Lägg i kylen minst 1 h så den hinner sätta sig.
    Servera med grädde och låt det väl smaka!