Så här gör du!

  1. Steg 1

    Lakritsmarzipan: 200 g naturell marsipan blanda med 1 msk lakritsgranulat och 1 msk lakritsfabrikens sirap.

  2. Steg 2

    Stöt saffranet tillsammans med romen och låt stå tills det skall användas. Smält smöret och låt svalna något.
    Vispa ägg och socker vitt och poröst. Riv marsipanen och blanda med mjölet i en bunke. Häll nu i smöret i äggvispet. Tillsätt saffranet och rör om väl. Vänd i mjölblandningen och sist i mjölken. Vänd samman till en härligt gul smet.

  3. Steg 3

    Skiva äpplena tunt och blanda med lakritspulvret.
    Häll smeten i en form och tryck ner äppelskivorna.
    Grädda i 175 grader i ca 25-30 minuter beroende på ugn. Prova med sticka för att se att kakan är klar.

  4. Steg 4

    Tag ut kakan och låt svalna.
    Njut tillsammans med härlig vaniljsås eller en klick grädde.