Salta-flarn Fudge

Salta-flarn fudge. Annorlunda och kul recept med Lakritsrotens salta flarn. Fudge kommer ursprungligen från England och har en konsistens som är mjukare än kola, alltså riktigt mjuka bitar som inte har kokats i lika hög temperatur som den traditionella kolan. Fudge med smak av lakrtis – det kan inte bli bättre? Receptet framtaget av Lakritsroten.

Innehållsförteckning

Så här gör du

  1. Steg 1

    Lägg alla ingredienser till fudgen i en tjockbottnad relativt stor kastrull. (detta för att det inte skall kunna koka över). Låt koka på svag värme tills smeten når en värme av 122 grader (använd termometer).

  2. Steg 2

    Krossa de salta flarnen i en påse med en kavel. Tag av fudgen från värmen och rör om några varv. Häll ut på ett bakplåtspapper. Strö genast över lakritspulver, granulatet och salta flarn krosset. Pudra avslutningsvis över salmiaksaltet. Låt svalna något och skär sedan upp vi bitar innan fudgen stelnat helt.

    Njut!!