Sök Stäng

Årets lakritskalender är här - köp nu!

Sparris med lakritskräm

Sparris med lakritskräm och riven parmesan – perfekt till påskbuffén.

Ingredienser

  • 10 st stjälkar sparris
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 2l créme friache
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk lakritsgranulat

Så här gör du

  1. Steg 1

  2. Sjud sparrisen i rikligt med saltat vatten tills de börjar bli mjuka men fortfarande krispiga. Häll av vattnet.
  3. Steg 2

  4. Stek sparrisen i smör och riven vitlök tills den börjar på färg.
  5. Steg 3

  6. Rör samman créme fraiche, parmesan, flingsalt och lakritsgranulat. Bred ut krämen på en tallrik, placera sparrisen ovanpå. Avsluta med att riva parmesan över och ringla över lite olivolja.