kladdkaka + Spickesill

Spickesill+kladdkaka…  mjuk och kladdig precis som kladdkaka ska vara men nu också med Spickesill. Kan det bli bättre..

Innehållsförteckning

  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • Spickesill (lägg i varukorgen)

Så här gör du!

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner alla de övriga ingredienserna med slickepott. Häll i springform 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min.

  2. Steg 2

    Krossa under tiden spickesillen i en mortel.

  3. Steg 3

    Tag ut kakan ur ugnen. Sprit ut spickesmulet över kakan (men spara ca 1/2 dl). Grädda ytterligare 5 min.

  4. Steg 4

    Tag ut och strö över resten av smulet. Servera med en klick nyvispad grädde.

FÖLJ OSS