Marängtårta med Starka Grodor och en touch av citron

Härlig marängtårta smaksatt med Lakritsrotens Starka Grodor och en touch av citron.

Innehållsförteckning

  • Botten:
  • 100 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 180 gram starka grodor (Lägg i varukrogen)
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 citron

Så här gör du

  1. Steg 1

    Smält smöret. Tillsätt sockret och rör samman. Vispa i äggen ett i taget. Blanda i de torra ingredienserna. Häll i en springform 24 cm. Grovmal de starka grodorna och strö över kakan.
    Grädda i 175 grader i ca 20 min. Använd provsticka.

  2. Steg 2

    Blanda äggvitor och socker i en värmetåligt skål. Ställ i ett vattenbad tills sockerkristallerna smält. Känn med fingrarna.
    Tillsätt zest och skal från citronen. Börja vispa på svag nivå. Öka successivt tills marängen är kall och glansig. Spritsa eller bred marängen över den helt kalla kakan. Bränn ev. marängen med gasolbrännare.