Vaniljkokt Melon med lakritssirap

En härlig kombination av mjukt, krispigt, varmt och kallt. Melonens intensiva sötma och lena smak sprakar i munnen tillsammans med lakritssirapens aromer. Detta i enighet med krispiga kex och len och syrlig kräm.

Innehållsförteckning

  • 3 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 liten honungsmelon
  • 1 liten burk cream fraiche
  • 100 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk lakritspulver (Lägg till i varukorg)

Tillvägagångssätt

  1. Steg

    Skiva och tag bort skalet på melonen. Lägg i kastrull tillsammans med vaniljstång. Koka i ca 10 min.
    Vispa cramfraich med elvisp tills den blivit tjock igen. Vispa i färskosten och viljsockret.
    Blanda sirapen med lakritspulvret.
    Varva i ett glas och avnjut genast.