Fri frakt över 250 kr!
Alienglass.jpeg

Alienglass

Krämig mjuk fin och len glass med fin kontrast av de knapriga bitarna av skalllakrits. Samt kontrasten av den söta lakritsglassen mot de salmiak pepprade skallarna! Till detta recept behöver du en glassmaskin.

Ingredienser

1 st Vaniljstång
3 dl Mjölk
3 dl Vispgrädde
5 st Äggulor
1 dl Farinsocker
1 dl Råsocker
1 dl krossade Alien pepprad

Så här gör du

Steg 1

Dela vaniljstången på mitten. Gröp ur vaniljstången och lägg i en kastrull tillsammans med resten av stången, mjölken och grädden. Koka upp på svag värme.

Steg 2

Vispa äggulor, råsocker och farinsocker i en bunke till ett vitt fluff. Vänd ner den kokande mjölken i äggulevispet snabbt och vispa hela tiden (detta för att slippa att äggen koagulerar).

Steg 3

Häll tillbaka smeten i kastrullen, rör konstant. När smeten börjar tjockna tag av från plattan och häll tillbaka i bunken. Lägg plastfolie direkt mot smetens yta. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp över natten eller mint 5 h.

Steg 4

Kör smeten i glass maskin. Lägg glassen en ett tråg strö över skallkrosset och rör runt. Ställ glassen i frysen några timmar fram till servering.