Fri frakt över 250 kr!
Lakritsroten Blåbärsmuffin.JPG

Blåbärsmuffins lakritsswirl & lakritsmaräng

Här snackar vi muffins – vad sägs om lite lyxigare blåbärsmuffins med lakritsswirl och toppad med hemgjord italiensk maräng?

Ingredienser

Smet:
3 st Ägg
2 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
100 g Smör
2 dl Mjölk
1 tsk Citronskal
4 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
Fyllning:
4 dl Blåbär
1 msk Lakritssirap
Maräng:
3 st Äggvitor
2 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Limeskal

Så här gör du

Steg 1

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg poröst. Vänd ner vaniljsocker, citronskal och smör. Blanda samman bakpulver, salt och vetemjöl. Vänd ner varvat med mjölken i äggsmeten.

Tips! Blanda endast så att smeten går ihop så får du extra saftiga muffins.

Steg 2

Fyll nu upp 8 st muffinsformar till hälften med smet. Lägg i 1msk blåbär och 1 tsk lakritssirap i varje form. Fördela resterande smet i formarna. Grädda i ca 18 min.

Steg 3

Nu gör du den italienska marängen. Lägg äggvitorna och strösockret i en värmetålig skål och sätt över ett vattenbad. Rör hela tiden så ägget inte koagulerar. Låt värmas tills alla sockerkristaller försvunnit. Känn mellan fingrarna. Häll äggblandningen i en matberedare eller vispa för hand tills blandningen svalnat. Då tillsätter du limeskal och vaniljsocker och vispar ner i marängen. Vänd ner 2 msk lakritssirap i marängen. Lägg i en spritspåse och spritsa marängtoppar på de kalla muffinsarna. Bränn marängen med en gasolbrännare.