Fri frakt över 250 kr!
Ska_rmavbild_2019-10-07_kl._10.20.49_1.png

Black Snowball Macarons

Snygga, kolsvarta, franska lakritsmakrons inspirerade av höstens nyhet BLACK SNOWBALL från Lakrids by Bülow. Spröda svarta marängbottnar med en len härlig saltlakritsganache. Garanterat vintern tjusigaste macaroner som inspirerats av smakerna lakrits, salt och svartpeppar.

Receptet är framtaget av Lakrids by Bülow och i samarbete med Maja Vase, även känd som @majaschocolat på Instagram.

Ingredienser

Bottnar:
150 g Florsocker
150 g Mandelmjöl
1 tsk Ätligt svart kolpulver
110 g Äggvitor
150 g Socker
50 g Vatten
Fyllning:
150 g Mjölkchoklad av hög kvalitet
75 ml Vispgrädde
75 ml Salt lakritssirap
1/3 tsk Ätligt svart kolpulver svartpeppar

Så här gör du

Steg 1

Bottnar: Sikta ned florsocker, mandelmjöl och kolpulver i en skål och rör ned 55 g äggvitor i blandningen. Koka upp socker och vatten i en liten gryta och hetta upp det till 118 grader. Vispa resterande 55 g äggvitor styva i en skål och häll ned den 118 grader varma sockerlagen i äggvitorna i en tunn stråle under konstant vispning. Fortsätt vispa tills marängen är seg och blank och nästan har svalnat. Vänd ned lite av marängen i mandelblandningen och därefter försiktigt resten. Häll smeten i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut små rundlar (3 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna i ca 10 minuter i 150 grader, varmluft, och låt dem svalna.

Steg 2

Lakritsganache: Smält chokladen i en skål över vattenbad och ta av skålen från värmen. Koka upp grädde, lakritssirap och kolpulver i en liten gryta och häll det över chokladen medan du rör i mitten av skålen med en slickepott. Fortsätt röra tills ganachen går ihop och får en vacker, blank yta. Mixa ganachen med en stavmixer och ställ den i kylen i ett par timmar tills den har satt sig. Lägg lakritsganachen i en spritspåse med en liten, rund tyll och spritsa ut ganachen på hälften av bottnarna. Mal en aning peppar över. Lägg ihop kakorna med resterande bottnar. Förvara de färdiga makronerna i kylskåpet tills de ska serveras.