Fri frakt över 250 kr!
image.jpeg

Chokladtårta med lakrits

Har du påskskum över efter påsk? Med detta recept kan du baka en chokladkaka med lakrits med ditt godis som blev över i påsk. Smart och smarrigt tycker vi!

Ingredienser

Frostning:
100 g Påskskum
3 dl Grädde
1.5 dl Socker
2 tsk Lakritsrotens lakritspulver
2 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
1 msk Lakritsfabrikens lakritssirap
Kakan:
100 g Smör
2 st Ägg
1,5 dl Socker
3 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 dl Kakao

Så här gör du

Steg 1

Värm grädden i kastrull, det får inte börja koka. Lägg i påskskummet och låt smälta ner helt i grädden. Tillsätt lakritsgranulat, lakritspulver och lakritssirapen. Rör till en jämn sås. Tag av från värmen och låt svalna helt. Ställ i kylskåp minst 5 h. Tag fram och vispa upp till en tjockare frosting.

Steg 2

Sätt ugnen på ca 175 grader. Smält smöret. Rör samman ägg och socker snabbt utan att det blir pösigt. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i ägg smeten tillsammans med smöret. De skall precis gå ihop. Grädda i ca 20-25 min. Känn med provsticka. Hellre lite kladdig än för torr.

Låt kakan svalna helt och spritsa eller skeda ut frostingen över kakan.