Fri frakt över 250 kr!
Citron-och-lakritsricottapannkakor-med-saltlakritskolasas.jpg

Citron och lakritsricottapannkakor med saltlakritskolasås

Härliga pannkakor med lakrits och saltlakritskolasås. Underbart goda och enkla att laga. Receptet är framtaget av Lakritsroten.

Ingredienser

2 ½ dl Vetemjöl
3 msk Strösocker
2 ½ tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
½ tsk Salt
2 ½ tsk Lakritsroten saltlakritspulver
1 tsk Vaniljsocker
2 ½ dl Mjölk
250 g Ricotta
3 st Ägg
2 st Finrivet skal från citroner
0,75 dl Färskpressad citronsaft (1-2 citroner)
2 msk Smält smör
Saltlakritskolasås:
1 dl Grädde
1 dl Socker
1 dl Ljus sirap
3-4 tsk Lakritsroten saltlakritspulver
Garnering:
Florsocker
Blåbär och hallon

Så här gör du

Steg 1

Pannkakor:

Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Blanda mjölk, ricotta, ägg, citronskal, citronsaft och det smälta smöret i en annan bunke och vispa ihop. Häll ner smeten i mjölblandningen och vispa tills du får en jämn smet utan klumpar. Grädda i en panna på medelvärme tills du får gyllene och fluffiga pannkakor.

Steg 2

Saltlakritskolasås:

Blanda ner alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka upp under medelvärme tills smeten tjocknar. Låt ej koka för länge då smeten tjocknar ytterligare efter att den svalnat. Häll upp en i en lufttät burk. Sockra pannkakorna med lite florsocker, lägg på lite färska bär och ringla över din saltlakritskolasås och bara njut!!

Steg 3