Fri frakt över 250 kr!
cupcakes_gold_1.png

Cupcakes med choklad och GULD-lakrits

Lite extra lyxiga cupcakes med smak av lakrits. Bakas med antingen lakritspulver eller lakritssirap och toppas med en härligt len cream cheese-frosting, även den smaksatt med lakrits. Dekorera med Gold praliner som pricken över i. Receptet kommer från Lakrids by Bülow och är framtaget av Manuela Kjeilen, som står bakom bloggen passionforbaking.com

Ingredienser

Cupcakes:
1 ½ dl Kakaopulver
3 ½ dl Vetemjöl
3 ½ dl Socker
1 ½ tsk Bikarbonat
¾ tsk Bakpulver
¾ tsk Salt
2 st Stora ägg
2 msk Raw Licorice Powder
1 ½ dl Varmt kaffe
1 ½ dl Lättfil eller lättyoghurt
3 msk Olja med neutral smak
1 tsk Vaniljextrakt
Frosting:
200 g Osaltat smör (rumstempererat)
4 dl Florsocker, siktat
200 g Vit choklad, smält och avsvalnad
200 g Philadelphia färskost
2 msk Raw Liquorice Powder
1 tsk Vaniljextrakt
Dekoration:
1 st Valfri lakritskula

Så här gör du

Steg 1

Värm ugnen till 175 °C. Placera pappersformar för cupcakes i en muffinsplåt och ställ åt sidan. Vispa ihop kakaopulver, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, rålakritspulver (eller lakritssirap) och salt i en stor skål.

Steg 2

Tillsätt ägg, varmt kaffe, lättfil, olja, och vanilj och vispa smeten slät i ca 3 minuter. Skrapa av sidor och botten då och då så att allt blir ordentligt blandat. Fördela smeten jämnt i formarna. Fyll varje form till 2/3.

Steg 3

Grädda i cirka 20 minuter eller tills ytan reser sig igen efter lätt tryck med ett finger. Vrid på plåten om det behövs. Placera kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.

Steg 4

Frosting med vit choklad och lakrits: Vispa smör och florsocker vitt och luftigt med en elvisp på medelhastighet. Sänk hastigheten till låg, tillsätt den smälta, avsvalnade chokladen och vispa till en jämn smet. Vispa nu i Philadelphia, rålakritspulver och vaniljextrakt tills allt är luftigt och väl blandat.

Spritsa frostingen på kakorna med en spritspåse och dekorera slutligen med en Lakrids by Johan Bülow GOLD på toppen – som kronan på verket.