Baka fudge med smak av lakrits. Perfekt "ge-bort-present" till advent.
Baka fudge med smak av lakrits. Perfekt "ge-bort-present" till advent.
4 dl | Socker |
2.5 dl | Grädde |
1.5 dl | Mjölk |
2 msk | Sirap |
1 tsk | Lakritsrotens Lakritspulver |
Till topping: | |
90g | Lakritsrotens granulat |
1 tsk | Lakritsroten Lakritspulver |
2 tsk | Lakritsroten Salmiaksalt |
ca 50 g | Lakritsroten Salta Flarn |
Lägg alla ingredienser till fudgen i en tjockbottnad relativt stor kastrull. ( detta för att det inte skall kunna koka över). Låt koka på svag värme tills smeten når en värme av 122 grader ( använd termometer).
Krossa de salta flarnen med en kavel i en påse. Tag av fudgen från värmen och rör om några varv. Häll ut på ett bakplåtspapper.
Strö genast över lakritspulver, granulatet och salta flarn krosset. Pudra avslutningsvis över salmiaksaltet. Låt svalna något och skär sedan upp vi bitar innan fudgen stelnat helt.