Fri frakt över 250 kr!
god_pask_tarta.PNG

God Påsk-tårta

En läcker godistårta på mandelbotten och fylld med lakritsfavoriter som Danska Lakritspinnar och Haupt God Påsk. Garnera med olika sorters lakrits och servera på påskbuffén.

Ingredienser

200 g Mandelmassa
2 st ägg
1/2 msk lakritsgranulat
Fyllning:
1 dl Haupt God Påsk
1 dl Danska Lakritspinnar
Mousse:
200 g vit choklad
120 g Persian Perry
6 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering:
Danska laktitspinnar
Kokosdröm
Möndlur
God påsk
Jordgubbar
Rosor:
Spikarö citron och lakritskola

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader. Placera bakplåtspapper i botten på en springform. Smöra kanterna på springformen. Riv mandelmassa grovt med rivjärn. Knäck äggen och rör samman massan tills den går ihop. Tillsätt lakritsgranulatet och rör samman. Häll blandningen i springformen och fördela jämt. Grädda i ca 15-20 min i mitten av ugnen. Kakan ska bli lätt gyllenbrun. Ta ut och låt svalna helt.

Steg 2

Smält under tiden all choklad över vattenbad. När den smält så låt den svalna en aning. Vispa grädden tjockt. Vänd ner äggulorna och den vita chokladen i grädden. Rör till en jämn smet.

Steg 3

Strö ca 1 dl hackade god påsk mandlar och 1 dl hackade danska pinnar över kakbotten i springformen. Häll över chokladmousse-smeten och jämna till. Ställ i frys minst 5 h. Gärna över natten. Ta fram tårtan ca 1 h innan servering så den hinner tina något.

Steg 4

Rosorna på tårtan gör du genom att hacka upp spikarö-kolan i cm stora bitar och med fingrarna pressa ut kolabiten till en rund platta. Lägg ihop plattorna i cirklar till en ros. Dekorera tårtan med godisbitarna, jordgubbar som passar perfekt till den söta moussen och citronrosorna.

Perfekt avslutning på påskbordet.