Fri frakt över 250 kr!
lakritsroten_chilirub_recept_5.png

Grillad fläskytterfilé med Lakrits & Chilirub

Vad passar bättre till sommarens grillfester än nygrillad fläskytterfilé med smak av lakrits och ett härligt sting av chili! I det här receptet används fläskytterfilé men Lakritskocken Lakrits & Chilirub kan med fördel även användas till skaldjur, fågel och nöt.

Ingredienser

1 st Fläskytterfilé
1 dl Lakritskocken Lakrits & Chilirub
1 msk Smör
1 nypa Persilja

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskytterfilén. Rubba in chiliruben på köttbiten. Se till att täcka alla kanter och sidor.

Steg 2

Värm en panna till riktigt het. Klicka i en rejäl klick smör. Lägg köttet att brynas i smörpanna. Se till att alla sidor får ordentligt med fin färg. Ställ in köttet i ugnen i en ugnsfast form. Låt gå tills innertemperaturen av köttet uppgår till 65 grader.

Steg 3

Tag ut köttet. Rulla in köttet i aluminiumfolie i ca 10 min. Skär i skivor. Toppa med rejält med persilja. Serverea med ugnspotatis eller ris.