Fri frakt över 250 kr!
image2.JPG

Hasselbackssötpotatis med smak av rabarber

En smakupplevelse för alla lakritsälskare. Serveras med en kall syrlig yoghurtsås tillsammans med grillat. Perfekt till sommarfesten med vännerna!

Ingredienser

4 st Sötpotatisar
1/2 dl Ströbröd
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
1 tsk Lakritsrotens lakritspulver
1 tsk Flingsalt
50 g Smör

Så här gör du

Steg 1

Sätt igen på 200 grader. Skala potatisen. Gör djupa skåror genom hela potatisen, utan att skära rakt igenom. Ringla olja i en plåt och lägg i sötpotatisen. Blanda de torra ingredienserna och strö över potatisarna. Godast om det täcker rejält. Hyvla över smöret så att det täcker potatisen. Sätt i ugn ca 50 min, beroende på storleken på potatisen. Kolla så att potatisen är helt klar med provsticka.

Steg 2

Servera till syrlig yoghurtsås och grillat!