Fri frakt över 250 kr!
image2.JPG

Hasselbackssötpotatis med smak av rabarber

En smakupplevelse för alla lakritsälskare. Serveras med en kall syrlig yoghurtsås tillsammans med grillat.

Ingredienser

4 st Sötpotatisar
1/2 dl Ströbröd
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
1 tsk Lakritsrotens lakritspulver
1 tsk Flingsalt
50 g Smör

Så här gör du

Steg 1

Sätt igen på 200 grader. Skala potatisen. Gör djupa skåror genom hela potatisen, utan att skära rakt igenom. Ringla olja i en plåt och lägg i sötpotatisen. Blanda de torra ingredienserna och strö över potatisarna. Godast om det täcker rejält. Hyvla över smöret så att det täcker potatisen. Sätt i ugn ca 50 min, beroende på storleken på potatisen. Kolla så att potatisen är helt klar med provsticka.

Steg 2

Servera till syrlig yoghurtsås och grillat!