Fri frakt över 200 kr!
Havtorn tårta.jpg

Havtorn Tårta

Spännande tårta med havtornsmarmelad och som toppas med Haupt Citron, syrliga lakritspraliner från Haupt Lakrits och . En annorlunda och så god dessert.

Ingredienser

Botten:
1/2 pkt Digestivekex
100 g Smör
1 st Apelsin (skalet)
Fyllning:
400 g Vit choklad
5 dl Grädde
1 msk Lakritsrotens lakritspulver
3 st Gelatinblad
Gelé:
1 dl Havtornsmarmelad
2 dl Vatten
3 st Gelatinblad
2 dl Socker
Garnering:
Haupt Citron praliner
Saltlakritsflakes

Så här gör du

Steg 1

Krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret och apelsinskalet. Tryck ut i botten på en 20 cm springform.

Steg 2

Värm grädden försiktigt och vispa i lakritspulvret. Blötlägg gelatinbladen i ca 5 min. Tag kastrullen från plattan. Lägg chokladen i den varma grädden och rör tills chokladen är smält. Rör nu även ner gelatinbladen. Rör tills bladen har gått in helt i smeten. Häll över kexen i springformen. Låt stå i kyl ca 4 h eller tills ytan har stelnat.

Steg 3

Smält ner marmeladen tillsammans med vattnet i en kastrull. När gelén har gått ihop, tillsätt socker och låt sjuda på låg värme. Blötlägg gelatinbladen och tillsätt dessa till gelén. Rör noga och låt svalna över kallt vatten en aning. Rör hela tiden. Häll sedan över smeten i springformen. Låt stelna.

Steg 4

Garnera med saltlakritsflakes och Haupt Citron-kulor som pricken över i:et !

Njut!!