Fri frakt över 200 kr!
Sylt-Lakrids_1.jpg

Jordgubbssylt med lakrits

Jordgubbssylt med lakrits – en spännande och annolunda sylt till tex pannkakor, glass och bakning. Ett toppensätt att ta vara på sommarens skörd av jordgubbar och kunna njuta av den under murriga höst- och vinterdagar. Receptet är framtaget av Lakrids by Bülow, Dansk tillverkare av premiumlakrits.

Serveringstips! Efter avkylning rekommenderar vi att sylten serveras på nybakat bröd. En säker vinnare.

Ingredienser

500 g Färska jordgubbar (rensade) eller 400 g frusna jordgubbar
1/2 Frön från vaniljstång
1/2 st Citron saften
1 st Citron skalet
7 tsk Fine Liquorice Powder
3 dl Socker

Så här gör du

Steg 1

Blanda jordgubbar, urskrapade frön från vaniljstången, lakritspulver, citronsaft och skal i en gryta, koka upp och låt sjuda på medelvärme, rör emellanåt.

Steg 2

När jordgubbarna kokats till önskad storlek (5-15 minuter) tillsätts sockret. Koka sedan ytterligare 5 minuter, häll sedan upp jordgubbssylten på heta glas (tex 2 st. lakridssirapburkar) och förslut genast (vänd ev. glasburkarna upp och ned i 3 min).

Steg 3

Låt svalna och förvara i kylskåp.