Fri frakt över 250 kr!
Lakritsbrownie med fläderpannacotta och Italiensk maräng.jpeg

Lakritsbrownie med fläderpannacotta och Italiensk maräng

En lakritsbrownie som är skapad av Lilla Finbageriet i Borås! Garanterad succé. Lilla Finbageriet hittar ni på Instagram Lillafinbageriget

Ingredienser

Lakritsbrownie:
175 g Mörk choklad
125 g Smör
3 dl Socker
3 st Ägg
2 ½ dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljpulver
2 - 2 ½ msk Lakritsrotens lakritspulver
1,5 krm Salt
1 msk Smör till formen
Fläderpannacotta:
2 ½ Gelatinblad
2 dl Vispgrädde
1½ - 2 dl Koncentrerad flädersaft
ev. saft från 1 lime
Italiensk maräng:
2 dl Socker
½ dl Vatten
90 g Äggvita

Så här gör du

Steg 1

Lakritsbrownie: Sätt ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper i en rektangulär form, ca 20×30 cm. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar. Dra av kastrullen från värmen och lägg i chokladen under omrörning, tills chokladen är helt smält. Häll sockret i omgångar i smörblandningen och rör runt. Tillsätt ett ägg i taget och rör runt tills smeten är jämnt fördelad. Blanda tillsist de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Låt kakan svalna.

Steg 2

Fläderpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca. 5 minuter. Koka under tiden upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i den varma grädden. Rör tills gelatinbladen smält. Blanda tillsist ner flädersaften och ev saft från 1 lime. Låt stå inplastad i kyl i minst 3 timmar eller över natten. Ta sedan ut pannacottan och vispa upp den med elvisp. Dekorera genom att spritsa mönster på dina brownies, eller stryk på pannacottan på kakan.

Steg 3

Italiensk maräng: Koka upp sockret med vattnet till 121 grader. Börja vispa äggvitan i en rostfri bunke (som är helt ren!) när sockerlagen är cirka 110 grader. Låt äggvitan gå på den lägsta växeln medan du häller ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle. Vispa snabbt i några minuter och låt den sedan gå på låg växel tills dess att marängen blir kall. Färdig att spritsa på brownie! Bränn av marängen med gasbrännare eller i ugn på 225 grader i ca 3-4 minuter.