En lakritsbrownie som är skapad av Lilla Finbageriet i Borås! Garanterad succé. Lilla Finbageriet hittar ni på Instagram Lillafinbageriget
En lakritsbrownie som är skapad av Lilla Finbageriet i Borås! Garanterad succé. Lilla Finbageriet hittar ni på Instagram Lillafinbageriget
Lakritsbrownie: | |
175 g | Mörk choklad |
125 g | Smör |
3 dl | Socker |
3 st | Ägg |
2 ½ dl | Vetemjöl |
1 tsk | Vaniljpulver |
2 - 2 ½ msk | Lakritsrotens lakritspulver |
1,5 krm | Salt |
1 msk | Smör till formen |
Fläderpannacotta: | |
2 ½ | Gelatinblad |
2 dl | Vispgrädde |
1½ - 2 dl | Koncentrerad flädersaft |
ev. saft från 1 lime | |
Italiensk maräng: | |
2 dl | Socker |
½ dl | Vatten |
90 g | Äggvita |
Lakritsbrownie: Sätt ugnen på 175°C. Lägg bakplåtspapper i en rektangulär form, ca 20×30 cm. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar. Dra av kastrullen från värmen och lägg i chokladen under omrörning, tills chokladen är helt smält. Häll sockret i omgångar i smörblandningen och rör runt. Tillsätt ett ägg i taget och rör runt tills smeten är jämnt fördelad. Blanda tillsist de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter. Låt kakan svalna.
Fläderpannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca. 5 minuter. Koka under tiden upp grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i den varma grädden. Rör tills gelatinbladen smält. Blanda tillsist ner flädersaften och ev saft från 1 lime. Låt stå inplastad i kyl i minst 3 timmar eller över natten. Ta sedan ut pannacottan och vispa upp den med elvisp. Dekorera genom att spritsa mönster på dina brownies, eller stryk på pannacottan på kakan.
Italiensk maräng: Koka upp sockret med vattnet till 121 grader. Börja vispa äggvitan i en rostfri bunke (som är helt ren!) när sockerlagen är cirka 110 grader. Låt äggvitan gå på den lägsta växeln medan du häller ner den kokande sockerlagen i en tunn stråle. Vispa snabbt i några minuter och låt den sedan gå på låg växel tills dess att marängen blir kall. Färdig att spritsa på brownie! Bränn av marängen med gasbrännare eller i ugn på 225 grader i ca 3-4 minuter.