Underbart krispiga lakritsmaränger är både snygga och smakar gudomligt! Perfekt till Banana Split eller marängswiss eller att toppa glassen med.
Underbart krispiga lakritsmaränger är både snygga och smakar gudomligt! Perfekt till Banana Split eller marängswiss eller att toppa glassen med.
3 st | Äggvitor |
1 dl | Strösocker |
1 krm | Ättiksprit 12% |
1 dl | Florsocker |
1 msk | Lakritspulver från Kalabrien |
Svart färg |
Sätt ugnen på 100 grader varmluft (eller 100 grader på över/undervärme).
Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller med ballongvisp i köksassistent i en rostfri bunke/glasskål tillsammans med hälften av strösockret ( 1⁄2 dl ) och ättikspriten (1 krm), på medelhastighet i ca 2 minuter. Tillsätt resterande strösocker och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
Sikta ner florsocker och lakritspulver i marängsmeten och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Spritsa eller klicka ut ca 50 små maränger eller ca 30 större på bakplåtspappersklädda plåtar.
FÖR SVART FÄRG: ta skaftet på en tesked (eller använd dig av en pensel som är gjord för matlagning) och gör ränder/mönster i spritspåsen. Klicka sedan i marängen i spritspåsen och börja spritsa coola svartmelerade lakritsmaränger.
Grädda! Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme i ca 30 minuter.
Vid över/undervärme: OBS! Grädda en plåt i taget i 1,5 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Marängerna ska inte stå kvar på eftervärme.