Fri frakt över 250 kr!
lakritsmaranger.jpeg

Lakritsmaräng

Underbart krispiga lakritsmaränger är både snygga och smakar gudomligt! Perfekt till Banana Split eller marängswiss eller att toppa glassen med.

Ingredienser

3 st Äggvitor
1 dl Strösocker
1 krm Ättiksprit 12%
1 dl Florsocker
1 msk Lakritspulver från Kalabrien
Svart färg

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 100 grader varmluft (eller 100 grader på över/undervärme).

Steg 2

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke eller med ballongvisp i köksassistent i en rostfri bunke/glasskål tillsammans med hälften av strösockret ( 1⁄2 dl ) och ättikspriten (1 krm), på medelhastighet i ca 2 minuter. Tillsätt resterande strösocker och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.

Steg 3

Sikta ner florsocker och lakritspulver i marängsmeten och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Spritsa eller klicka ut ca 50 små maränger eller ca 30 större på bakplåtspappersklädda plåtar.

FÖR SVART FÄRG: ta skaftet på en tesked (eller använd dig av en pensel som är gjord för matlagning) och gör ränder/mönster i spritspåsen. Klicka sedan i marängen i spritspåsen och börja spritsa coola svartmelerade lakritsmaränger.

Steg 4

Grädda! Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme i ca 30 minuter.

Vid över/undervärme: OBS! Grädda en plåt i taget i 1,5 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Marängerna ska inte stå kvar på eftervärme.