Fri frakt över 250 kr!
Lakritstarta_med_lakritsmarinerade_hallon-575x575_1.jpg

Lakritstårta med lakritsmarinerade hallon

Fantastisk midsommartårta med lakrits, lakritsmarinerade hallon och italiensk maräng. Toppas med sommarens härliga jordgubbar.

Ingredienser

Lakritsmarinerade hallon:
200 g Hallon
3 tsk Lakritsrotens lakritspulver
Kaka:
100 g Smör
1 dl Mjölk
1 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
2 tsk Kardemumma
3 dl Skrädmjöl (eller vanligt mjöl)
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
4 st äggvitor
2 dl Socker
1 tsk Lakritsrotens lakritsgranulat
Lakritssirap:
1 dl Vatten
1 dl Sirap
1 msk Lakritsrotens lakritsgranulat

Så här gör du

Steg 1

Sätt ugnen på 175 grader.

Steg 2

Lägg hallonen (antingen frysta eller färska) i en skål och strö över lakritspulvret. Blanda om.

Steg 3

Smält smöret till kakan och blanda med mjölken. Låt svalna. Vispa ägg socker och kardemumma poröst. Vänd ner de torra ingredienserna och smörblandningen. Tillsätt sist grädden och vaniljsockret. Till sist blanda ner de lakritsmarinerade hallonen i smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 45-50 min.

Steg 4

Lägg alla ingredienser till sirapen och låt koka upp. Låt koka ca 15 min och låt svalna.

Steg 5

Separera äggen. Var noga när du delar äggvitorna med äggulorna. Det får inte komma med något gult till vitorna. Tillsätt sockret till vitorna och vispa runt så det blandar sig. Sätt över ett vattenbad och låt sockerkristallerna smälta. Känn mellan tumme och pekfinger. Ta av från vattenbadet och börja vispa. Först på låg hastighet, öka tills högsta hastighet. Vispa till ett vitt helt kallt skum. Blanda i granulatet och vänd i några skedar av sirapen.

Steg 6

Spritsa marängen över den helt kalla kakan och garnera med jordgubbar.